Personlig beskyttelsesutstyr

Bruk ikonene til høyre for å veksle mellom kategorioversikt og filtrert visning.

Personlig beskyttelse i krevende omgivelser

På industriarbeidsplassen opplever arbeidstakeren mange miljøfarer som det er pålagt å beskytte seg mot: støy, støv, kjemikalier, lys, gasser m.m.

Gjennom EU-forskriften 89/391/EEC reguleres risikoanalyse, klargjøring av vernetiltak og forebygging av helseskader. Innenfor rammen av disse kravene kan du velge mellom mange produkter som er egnet for personlig beskyttelse i forbindelse med elektronikk eller vedlikehold, hos Distrelec.


Vernebriller

I den europeiske normen for personlig øyebeskyttelse, EN 166:2001, er det fastsatt funksjonelle optiske og fysiske krav for forskjellige typer øyebeskyttelse. Briller som er åpne på siden, er tillatt til beskyttelse mot kraftige støt fra smådeler med høy hastighet på opptil 45 m/s. For beskyttelse mot smådeler som er raskere enn 45 m/s, væskedråper, gasser og varme, faste legemer, er fullsiktbriller eller sågar et visir påkrevd. I tillegg kan det være nødvendig med strålevern, særlig fra UV-stråler, sollys og laserlys. Og ikke minst finnes det briller med belegg som forbedrer synet.Peltor 2720 vernebrille rav
Bruksområde: Beskyttelse mot partikler og forbedring av kontrastvisning. Gulfilteret filtrerer bort det blå lyset fra det synlige spekteret. Synsinntrykket blir mer kontrastrikt.

Peltor "Marcus Grönholm" med UV-beskyttelse
Bruksområde: Beskyttelse mot partikler og enestående UV-beskyttelse Ved arbeid på eksponert sted utendørs med sterkt solskinn.

COBRA CLEAR med UV-beskyttelse
Bruksområde: Beskyttelse mot partikler og UV-beskyttelse Brillen gir klar sikt uten tap av lysstyrke. Utendørs kommer den gode UV-beskyttelsen til sin rett.

Hørselvern

Motorer, kompressorer og andre bevegelige maskin- og anleggsdeler lager støy. Uten beskyttelse er det risiko for varige hørselsskader. Hørselvernproduktene klassifiseres i henhold til dempeverdien (Single Number Rating, SNR). Lett/middels demping: SNR < 20 dB. Middels til sterk demping: SNR > 20–30 dB. Ekstrem demping: SNR > 30 dB.Ekstrem demping, SNR = 36 dB
Peltor X5-øreklokker til montering på hjelm. Kapslene har stor plass innvendig for å redusere fuktighets- og varmeproblemer.

Hørselvern med Bluetooth, SNR = 29 dB
Med 3M™ PELTOR™ WS™ Alert XP kan du både høre på FM-radio og koble deg til telefoner med Bluetooth-funksjon.

Øreplugger, ekstrem demping, SNR = 37 dB
Øreplugger er en enkel, men virkningsfull måte å beskytte seg mot støy på. Polymerskumgummien tilpasser seg formen til øregangen og tetter den på en virkningsfull måte.

Arbeidshansker

Når det gjelder risiko i forbindelse med elektrisitet, finnes det to vesentlige grupper:

Ved vedlikeholds- og installasjonsarbeider på spenningsførende ledninger over lavspenningsområdet brukes det spesielle elektrohansker med høy isolasjon og god berøringsfølsomhet.

Når man jobber med halvledere og komponentgrupper i lavspenningsområdet, kan det være nødvendig å bruke hansker med ESD-beskyttelse istedenfor vanlige hansker for å unngå skader foråsaket av elektrostatisk lading.ESD-hansker
ESD-hansker med god berøringsfølsomhet i nylon med innvevd karbongarn. Størrelse L.

Elektrikerhansker
Nominell spenning opptil 1000 volt, størrelse 10